Tekvicový SABI koláč

Suroviny


CESTO:

175 g hladkej múky
25 g práškového cukru
100 g SABI masla
1 ks vajce

NÁPLŇ:

1 ks malá tekvica hokkaido alebo 0,5 I hotového tekvicového pyré
200 ml SABI smotany na šľahanie
3 ks vajíčka
250 g Lahodnej SABI nátierky
125 g kryštálového cukru
šťavu a kôru z jedného citróna
soľ
1 ČL vanilkového extraktu
zmes korenín: 1/2 ČL škorice, 1/4 ČL mletého zázvoru, 1/4 ČL nového korenia, 1/4 ČL muškátového orechu.

 

Postup


1. Maslo vložíme do mrazničky. Múku a cukor a premiešame a mixujeme s vychladeným maslom, ktoré sme nakrájali na malé kocky. Pridáme vajíčko a mixujeme niekoľko minút. Nakoniec cesto spojíme do jednej "hrudy", zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.

2. Vychladené cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do kruhu tak, aby presahovalo okraje formy. Cesto prenesieme do nízkej formy na tart, zatlačíme na dno, popicháme vidličkou a pečieme približne 20-25 minút pri teplote 200°C.

3. Tekvicu zbavíme jadierok a dužiny a nakrájame ju na mesiačiky. Na plech nalejeme vodu, aby sa tekvica nepripálila a pečieme ju vo vopred vyhriatej rúre na 160°C do mäkka. Upečenú tekvicu rozmixujeme a odmeriame si 0,5 I pyré. Môžeme použiť aj hotové tekvicové pyré.

4. Do 0,5 litra tekvicového pyré pridáme SABI smotanu na šľahanie a vajcia a mixujeme do hladka. Pridáme Lahodnú SABI nátierku, cukor, šťavu a kôru z citróna, štipku soli a zmes korenín. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Náplň prelejeme do predpečeného cesta a pečieme pri teplote 170°C asi 45 minút (ideálne na teplovzdušnej funkcii).

čas prípravy

minút

počet porcií

porcie

zložitosť

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore